sobota 21. ledna 2012

Luna Eclipsed

Celý Poníkov nežije ničím jiným, než oslavou Halloweenu Nightmare Night. Zrovna když je zábava v nejlepším, objeví se princezna Luna, která si vybere ten nejnevhodnější čas a způsob příjezdu.


Celá oslava se totiž koná v iracionálním strachu z jejího temného alter ega, za který zřejmě může ten nešťastný incident s věčnou tmou a drobnou sestrovražednou občanskou válkou. S výjimkou Twilight mají ostatní pověrčiví poníci problém s jejím přijetím. Ostatně dovedu si představit ty trapné chvilky, kdyby se na oslavě Čarodějnic objevila skutečná čarodějnice nebo o Mikulášovi opravdový čert.

NÁSLEDUJÍ SPOILERY

Zajímavosti:

Vždycky jsem si říkal, jaká je Princezna Celestie tyranka, ale vypadá to, že za těch tisíc let docela vyměkla. Luna v tomto díle mluví zásadně Tradičním canterlotským královským hlasem přičemž používá  plural maiestaticus a archaickou angličtinu. Očividně ji nikdo nevaroval, že se věci za tisíc let trochu změnily.
Okay, people, if you want to pretend to speak EME (Early Modern English - Shakespeare, King James Bible) English, at least get the pronouns right.
Thou art my new friend. (Objective "you".)
I will tell thee a secret. (Subjective "you".)
I know thy favourite TV show is MLP:FiM. ("Your".)
Here is my pony collection, where is thine? ("Yours.")
softy8088

Jistě jste si nemohli nevšimnout, že v tomto dílu chybí Rarity. Twilight s Lunou za ní měly přijít, jestli by jim nepomohla udělat Lunu méně strašidelnou, ale tato scéna byla nakonec vyškrtnuta. Tady je pokus o její rekonstrukci.


Jakmile Pipsqueak vyřknul ta osudná slova You're my favourite princess ever! jako kdybych z dáli směrem od Canterlotu zaslechnul nezřetelný výkřik TO THE MOOOOOON.



A veselá písnička na závěr:

Žádné komentáře:

Okomentovat