neděle 29. ledna 2012

May The Best Pet Win!

Jistě jste si všimli, že každý poník má svého zvířecího společníka: Fluttershy Angela, Twilight Spika sovu, Pinkie Pie Gumyho, Applejack psa, Rarity Opal, a Rainbow Dash... ouha, Rainbow vlastně žádné zvířátko nemá! Fluttershy jí ihned představí všechna zvířata o něž se stará. Je jich ale tolik! Zbývá jediný způsob (vlastně jsou dva, ale boj v aréně na život a na smrt připadal Hasbru moc temný) jak vybrat, které z nich bude pro Rainbow odpovídajícím společníkem - soutěž složená z několika velmi náročných disciplín.


Moc jsem od epizody o Rainbow Dash hledající si mazlíčka nečekal. Byl jsem ale velmi příjemně překvapený. Obvzlášť zábavná byla volná disciplína a zoufalá snaha všech zvířat na Rainbow Dash zapůsobit. Ovšem výsledek soutěže byl předvídatelný a docela nefér vůči některým účastníkům.

Nezapomenutelné scény:

Konečně nová písnička! Yay! (Najdete Derpy?)




Zajímavosti:

K závodu hraje slavná Wágnerova Jízda valkýr, původně složená pro operní cyklus Prsten Nibelungův. Díky své epičnosti se dostala do mnoha filmů. Nejslavnější je scéna z Apokalypsy, která Jízdu valkýr silně asociuje s vrtulníky.

smockhobbes.deviantart.com

Tanky. Poprvé jsou zmíněné v Raritině písni Art of Dress:
Don't forget the magic in the dress
Even though it rides high on the flank
Rainbow won't look like a tank
I'm stitching Rainbow's dress
Hodně lidí z toho vyvozovalo předčasné závěry. Anglické slovo tank může také dost dobře znamenat nádrž. (Tak ostatně ten název vznikl. Za první světové války totiž nesl projekt vývoje tanků krycí jméno Tank právě ve smyslu nádrž, protože tanky nádrže do jisté míry připomínaly.) Ale po tomhle dílu máme jasno:
Celestia has Royal Armored Divisons.
Its now Canon.

roflknife567 
(A mimo jiné Rainbow zmíní bullet.)



Tak tyhle parodie na 127 hodin jsem docela čekal. Kdyby to nenapadlo nikoho jiného, snad bych je musel udělat sám.


A co chudák Twilight?

2 komentáře: